Kernelæder

Om materialerne

Kernelæder

Jeg har været så heldig at vokse op på landet, med marker så langt øjet rækker. Og så havde vi heste, min søster og jeg var bidt af den verden, og vi brugte al vores tid i stalden. Og det jeg mindes bedst fra min barndom var duften af sadelrummet, følelsen af læderet, allerede dengang vidste jeg godt at det var kvalitet, og godt håndværk.

Derfor faldt det mig helt naturligt at kaste mig over sadelmager stæng, polering og til skæringen, af netop kernelæder. Det har taget mig mange år, at nå hertil hvor jeg er idag, og særligt èt kursus i England, hos Nigel Armitage, gav mig troen på at jeg godt kunne komme i mål. Han lærte mig de fleste grund teknikker, og guidede mig i den rigtige retning, og lærte mig at bruge de helt rigtige værktøjer.

Et levende materiale

Kernelæder er et levende materiale, ikke to huder er ens, hver en ridse og hver en lille fold eller mærke på overfladen, viser at det engang var et levende dyr, hver hud varierer både i tone og struktur og det gør derfor materialet helt unikt, og ikke et produkt, der sendes afsted, fra min hånd, blive ens.

Kernelæder er et utroligt stærkt materiale, det holder sin form, og så er det utroligt lækkert at røre ved. Et produkt lavet af kernelæder holder hele livet, og skaber sammenhæng imellem fortid, nutid og fremtid. Kernelæder patineres smukt og påvirkes af dets omgivelser. Når læderet bliver udsat for sollys, vil det med tiden ændre karakter. Det lyse naturlige læder bliver mørkere, og varmere i sin glød, mens det farvede læder vil blive lysere i sin farve.

Vegetabilsk produceret i danmark

Jeg bestræber mig på at købe de fleste af mine materialer i Danmark, dog har jeg valgt det svenske garveri Tornbjerg, som leverer de fleste af mine huder. I modsætning til mange andre garverier er deres produktionsmetode vegetabilsk.

Metoden er dyrere og mere tidskrævende end den normale (ikke-vegetabilske metode), hvor man bruger krom. Udover at det miljømæssigt er langt mere
bæredygtigt, ser man også at skind som er garvet med krom i nogle tilfælde, kan medføre allergiske reaktioner. Naturgarvet skind fremstilles via en mere miljøvenlig proces, og så ældes det i øvrigt med en helt unik ynde.

Besøg shoppen

 • Tasker

  Handbag

  kr. 998.00 Tilføj til kurv
 • Totebag

  Totebag

  kr. 1.899.00 Vælg muligheder
 • Crossbody

  Crossbody

  kr. 1.599.00 Vælg muligheder
 • Specialopgaver

  Specialopgaver

  kr. 1.200.00 Vælg muligheder